© GvA

Laureaat Koningin Elisabethwedstrijd treedt op in Schouwburg

Het cultuurcentrum De Steiger haalt met een optreden van Esther Yoo, één van de laureaten van de Koningin Elisabeth wedstrijd voor viool in 2012, een klassieke topper van formaat binnen. Afspraak zondag 9 november om 11uur.

Jan BOEY

Esther Yoo trok voor het eerst internationale aandacht in 2010 toen ze op 16-jarige leeftijd de jongste winnares van het tiende Internationale Sibelius Wedstrijd werd. In mei 2012 werd zij één van de jongste laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Esther Yoo werd geboren in de Verenigde Staten, en begon op 4-jarige leeftijd viool te studeren. Toen ze amper 6 jaar oud was, verhuisde zij met haar familie naar België. Sinds haar concerto debuut op 8-jarige leeftijd, heeft Esther in verschillende landen opgetreden met veel internationale orkesten, waaronder het Finnish Radio Symphony Orkest, Helsinki Philharmonic Orkest en Seoul Philharmonic Orkest.

Afspraak zondag 9 november om 11u in de Schouwburg, H. Spillemaeckersstraat 7. De toegang bedraagt 12 euro. www.desteigerboom.be of www.boom.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio