© Shutterstock

GETEST. Lukt een kaars aansteken beter met spaghetti?

Het gure herfstweer vraagt om kaarsjes, maar dan héb je net mooie houdertjes en raakt je vlam net niet bij de wiek. En lucifers heb je ook niet in huis. De oplossing ligt volgens dit filmpje in de keukenkast: een ongekookte spaghettisliert zou elke élke kaars aansteken.

vwh

Wij deden de test met een theelichtje en een longdrink glas. Het wordt meteen duidelijk dat de hoge vlam van de aansteker niet tot bij de wiek raakt. Toch proberen we het, maar verder dan een gloeiende duim komen we niet.

Dan nemen we er een spaghettistokje bij om het topje in brand te steken. Dat lukt niet vlot, maar als we het stokje naar beneden houden zodat de vlam kan ‘klimmen’, blijft het vuur aan.

Le moment suprême: het stokje gaat in het glas, naar de wiek van het theelichtje. Even lijkt het erop dat het zwartgeblakerde stuk in de kaars zal vallen, maar dat gebeurt uiteindelijk niet. De kaars brandt.

Dit is een prima trucje om kaarsen die al eens hebben gebrand of exemplaren in een hoge houder aan te steken. De geur van aangebrande spaghetti moet je er wel een minuut bijnemen.

NIET TE MISSEN