© GVA

Hoe goed kent u de Antwerpse standbeelden?

Freddy Michiels en Marc Wouters vertellen in het boek '55 heroes in Antwerpen' over de stad aan de hand van 55 standbeelden die her en der in Antwerpen staan. Hoe goed kent u deze stille Antwerpse helden en hun bronzen evenbeeld?

InKe

Auteur vertelt verhaal van 55 Antwerpse standbeelden

© W&F

Onder de titel: ‘55 Heroes in Antwerpen’ brengt publicist-journalist Freddy Michiels het verhaal van 55 Antwerpse standbeelden. Aan de hand van hun verhalen vertelt Michiels stukjes van de geschiedenis van Antwerpen.

Om de vaak onbekende standbeelden te onthullen, stapte ook fotograaf Marc Wouters mee in het verhaal. Samen vertellen ze waarom Wannes Van de Velde geen standbeeld wilde, zelfs niet het borstbeeld dat nu in de Breughelstraat hangt.

Of dat Hendrik Leys (die van de zaal in het stadhuis) te klein was voor een standbeeld. Dus gaven ze het standbeeld het lichaam van een schilder.

En wist u dat standbeelden een rusthuis hebben in de zogenoemde Revalidatiekamer van Openluchtmuseum Middelheim? Dat en veel meer leest u in ‘55 Heroes in Antwerpen’, uitgeverij Artus, 254 blz., 29,95 euro.

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio