© AFP

Oscar Pistorius mag kruis maken over Rio 2016

Oscar Pistorius zal niet kunnen deelnemen aan de Paralympische Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio. ‘Blade Runner’ werd dinsdag tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het doden van zijn partner Reeva Steenkamp op Valentijnsdag 2013.

vml

‘Hij mag de komende vijf jaar aan geen enkele competitie deelnemen, wat overeenkomt met de volledige duur van de straf waartoe hij veroordeeld is. Ook al wordt hij vroeger uit de gevangenis vrijgelaten’, verduidelijkt Craig Spence, woordvoerder van het Internationaal Paralympisch Comité.

De 27-jarige Zuid-Afrikaan werd dinsdag meteen na de uitspraak overgebracht naar de gevangenis. Bij het verlaten van het gerechtsgebouw liet zijn advocaat vallen dat Pistorius mogelijk slechts tien maanden achter de tralies zal moeten doorbrengen. De resterende periode van zijn straf zou hij onder huisarrest kunnen worden geplaatst.

Twee jaar geleden nam Pistorius deel aan zowel de Olympische als de Paralympische Spelen in Londen. Bij de valide atleten haalde hij toen de halve finales op de 400 meter, bij de andersvaliden won Pistorius twee keer goud en een keer zilver.

Meer sportnieuws