© Photo News

Straf met uitstel voor politie-inspecteur die in beslag genomen geld verduisterde

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 55-jarige politie-inspecteur uit Stabroek veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel en 1.500 euro boete, omdat hij in beslag genomen geldsommen verduisterd had. Het ging om een totaalbedrag van 3.745 euro.

De beklaagde had in 2011 een bedrag van 1.050 euro in beslag genomen, maar het niet overgemaakt aan het Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en de Verbeurdverklaring (COIV). Toen dat twee jaar later uitkwam, had hij nog geprobeerd om het geld terug in het dossier te brengen. Hij werd echter betrapt door collega’s en de coupures stemden ook niet overeen met de in beslag genomen biljetten.

De inspecteur ontkende dat hij het geld verduisterd had en beweerde dat het bedrag door een onoplettendheid verloren was gegaan. Hij maakte toen een moeilijke periode door na enkele tegenslagen en kampte met een depressie. Hij vermoedde dat hij de envelop met de 1.050 euro per vergissing had weggegooid, maar de rechtbank geloofde die uitleg niet.

Ook een tweede in beslag genomen bedrag van 2.695 euro was hij zogezegd kwijt geraakt. Toen hij zich daarvoor bij de Algemene Inspectie moest komen verantwoorden, had hij gezegd dat het geld wellicht nog bij zijn oude dossiers in zijn persoonlijke kast lag. Het lag er inderdaad, maar ook hier bleek het niet om dezelfde in beslag genomen biljetten te gaan.

De rechtbank vond het dan ook bewezen dat hij de bedragen verduisterd had. Uit verder onderzoek bleek bovendien dat hij op het moment van de feiten met financiële problemen kampte.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio