© Google Street View

368 schoolkinderen geëvacueerd door smeulende lamp

De Jan Frans Willemsschool aan de Hovesesteenweg in Boechout is ontruimd nadat er een brandgeur werd waargenomen. 368 Kinderen werden geëvacueerd naar zaal Vooruit, aan de overkant van de straat. Er vielen geen gewonden en de brandweer kon voorkomen dat de rook, afkomstig van een oververhitte lamp, tot een echte brand leidde. De burgemeester kwam ook ter plaatse. Ondertussen iedereen weer terug in de school.

Tom De Noël

De schooldirectie besloot tot de ontruiming over te gaan toen er een brandlucht en vervolgens rookontwikkeling werd opgemerkt op de eerste verdieping. 'Het bleek slechts om een oververhitte lamp te gaan, maar aangezien die aan een vals plafond bevestigd was, was een evacuatie de beste oplossing', stelt Koen T'Sijen, burgemeester van Boechout. 'Die operatie is bijzonder vlot verlopen.'

Voor alle zekerheid werd ook het vooralarm van het medische interventieplan ingeschakeld, maar niemand bleek uiteindelijk door de rook bevangen. Nadat de lamp onschadelijk gemaakt was en de brandweer het gebouw geventileerd had, mochten - of moesten - alle kinderen weer naar school.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio