© Air Umbrella

Is dit de paraplu van de toekomst?

De paraplu zoals we deze nu kennen zou wel eens kunnen verdwijnen. Als het concept van de Chinese Air Umbrella voldoende wordt gefinancierd, blazen we regendruppels binnenkort gewoon weg.

vwh

Vijf Chinese ondernemers hebben de koppen bij elkaar gestoken om een nieuwe generatie paraplu’s te ontwerpen. Dat is hen gelukt met als resultaat dat de paraplu van de toekomst helemaal geen scherm meer heeft en de wind het dus niet in de raarste vormen kan blazen.

De nieuwe paraplu’s lijken op een zaklamp en beschikken over een motor en ventilator. Tijdens een regenbui moet je gewoon op de aan-knop drukken en dankzij het technologische systeem worden de regendruppels boven je hoofd weggeblazen. De paraplu kan makkelijk twee mensen droog houden, maar toevallige voorbijgangers krijgen zo wel de volle lading.

Op Kickstarter.com, een crowdfundingsite waarop ontwerpers hun concept en prototypes kunnen voorstellen, is al meer het negenvoudige van hun financieringsdoel verzameld. Dat betekent dat de nieuwe paraplu’s in productie zullen gaan. De eerste exemplaren zouden voor december 2015 in geselecteerde Chinese winkels liggen en verkrijgbaar zijn vanaf 100 euro. Een nadeel: als je in een regenbui terechtkomt die uren aanhoudt, kan je toch nat worden. Na een kwartier à half uur moet je de Air Umbrella immers opnieuw opladen.

Bekijk hier hoe de Air Umbrella werkt

NIET TE MISSEN