© Polo Architecten

600 nieuwe woningen aan station

De ontwikkeling van de stationsomgeving waar vandaag nog de oude fabrieksgebouwen van Foresco en Atelfond staan, heeft een naam gekregen: Niefhout.

GVN

Niefhout is de naam van een nieuwe wijk die is gesitueerd tussen de Guldensporenlei en de Merodelei. Deze maand starten de makelaars met de verkoop van de eerste woningen. De bouw start in de lente van 2015. Een jaar later zouden de eerste mensen er al moeten wonen.

Voor Niefhout tekenen drie partijen: de stad, projectontwikkelaar Hecta en de Participatiemaatschappij Vlaanderen. Samen ontwikkelen ze een gebied van 7,8 hectare. Daarvoor werd de werkvennootschap Slim Turnhout opgericht.

Het lanceringsmoment van Niefhout is gepland op zaterdag 25 oktober van 11 tot 16u. Kandidaat-kopers kunnen dan op de Forescosite op de Guldensporenlei kennismaken met de plannen. Het totale project omvat ruim zeshonderd wooneenheden, maar ook kantoren en winkels en centraal in de site een groot plein. Maar voorlopig worden de niet bebouwde gedeelten ingericht als groenzone.

www.niefhout.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio