© KDB

Eigenaars horecazaken en makers streekproducten speeddaten

De eigenaars van een vijftiental horecazaken uit de Antwerpse zuidrand zakten maandagnamiddag af naar het Edegemse hotel Ter Elst. Ze werden voorgesteld aan producenten van streekproducten. Zo willen de gemeenten in de zuidrand hun culinaire identiteit versterken.

Koen De Beuckeleer

Het was een opvallende ontmoeting, die kaderde in het project ‘De Zuidrand, dat smaakt!’. Een gezamenlijk toeristisch-economisch initiatief van de gemeenten Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich en Lint. Samen met de Provincie Antwerpen en Horeca Vlaanderen willen de gemeenten de zuidrand ontwikkelen tot een groen alternatief voor de bekende toeristische steden in de omtrek.

Zowel restauranthouders als eigenaars van broodjeszaken en cafébazen zakten maandag af naar Ter Elst. “Door horecamensen te laten speeddaten met producenten van streekproducten, willen we de identiteit van onze regio versterken”, zegt projectcoördinator Marjan Nauwelaert. “Als zij alle lokale culinaire troeven kennen, kunnen ze op termijn echte ambassadeurs worden.”

Davy Brocatus van Horeca Antwerpen is fan van het project. “We zijn blij dat de horeca-uitbaters er ook van in het begin bij betrokken worden”, zegt hij. “Door in te zetten op streekproducten, geef je je regio een unieke identiteit."

Het hele project kost 311.000 euro. Het grote merendeel wordt gefinancierd met Vlaamse subsidies.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio