© JBR

Brasschaat wil aan autodelen doen

Het Brasschaatse gemeentebestuur wil ook aan autodelen gaan doen. Daarom werd een elektrisch voertuig, een Renault type Kangoo ZE, aangekocht. Maar vooraleer van start te gaan, moet blijken of er voldoende interesse is.

JBR

“Autodelen is heel eenvoudig”, zegt schepen van Milieu Dirk de Kort (CD&V). “Het is de bedoeling dat meerdere mensen tegen een kleine vergoeding een auto gaan delen. Voor wie minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, loont het de moeite om de vergelijking te maken met een deelauto. Het voertuig kan beschikbaar zijn tijdens de weekends en na de werkuren. We hebben nog geen vergoeding bepaald en de concrete afspraken moeten nog worden gemaakt.”

De gemeente zal eerst haar personeel aanmoedigen om gebruik te maken van dit systeem. Daarna zal het worden opengesteld naar de hele bevolking. “Zo kunnen we meer mensen toegang verschaffen tot mobiliteit. We denken dan in de eerste plaats aan jongeren en senioren die de wagen slechts occasioneel nodig hebben. Autodelen wordt populairder en het is ook beter voor het milieu”, aldus nog Dirk de Kort.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio