© PVL

Straat pas heraangelegd, nu al kapot

De Kerkstraat in Bazel werd in mei heraangelegd met een nieuwe asfaltlaag, uitwijkstroken en een duidelijke markering, maar amper een half jaar later is de straat opnieuw aan flarden gereden. Meer dan vijftig reflecterende paaltjes zijn vernield.

PVL

De Kerkstraat in Bazel had een slechte reputatie, met afgebrokkelde wegbermen en diepe putten in het tot op de draad versleten wegdek. Het nieuwe bestuur maakte er onmiddellijk na haar aantreden een punt van om ondanks de krappe financiële toestand van de gemeentekas toch een doorgedreven inspanning te doen om de slechtste wegen in Groot-Kruibeke onder handen te nemen. In die renovatieronde kwam ook de Kerkstraat aan de beurt.

“We pakten de straat in mei grondig aan”, zegt burgemeester Jos Stassen (SVK). “Het wegdek kreeg een nieuwe asfaltlaag, en we brachten de weg terug tot de originele breedte. Over het hele traject werden witte reflecterende paaltjes gezet zodat de bermen niet meer gebruikt konden worden als uitwijkstrook.”

Amper een half jaar na de herinrichting zijn de bermen in de Kerkstraat opnieuw aan flarden gereden. Over de hele lengte van de straat zijn zowat alle reflecterende paaltjes vernield, en zijn er opnieuw diepe bandensporen in de bermen. “Het is niet om aan te zien”, zucht de burgemeester.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, editie Waas&Dender

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio