© Kristof Vadino

Maggie De Block redde leven van haar man met champagne

Als jonge mama en startend huisdokter werd de populaire Open VLD-politica Maggie De Block geconfronteerd met de grootste nachtmerrie ooit. Haar man Luc bezweek zo’n twintig jaar geleden bijna aan een medische fout van haar collega. En dat loste zo op met... champagne.

ARO

Het is iets wat ze bekent in haar boek ‘Buitengewoon Maggie’, dat vorige week verscheen. ‘Ik herinner me het moment dat het ziekenhuis belde met de boodschap: “we weten echt niet wat zijn kansen zijn”’, zo vertelt ze in Story.

Wat was er gebeurd? Haar man had aan een darmoperatie hevige buikpijn overgehouden. Maggie onderzocht hem, en vond in de buikwand een gezwel. Na een echografie bleek het om een gigantisch abces te gaan, veroorzaakt door een kompres van 15 op 15 centimeter, dat na de operatie in de buikwand was achtergebleven. ‘Als het barst, is hij binnen het half uur dood’, zei de specialist.

Toch liep alles goed af, en Luc mocht een paar weken later weer naar huis. Hij was wel sterk verzwakt, en hij kon niets binnenhouden. Tot ‘Mega Maggie’ echter op de proppen kwam. Ze besliste hem champagne te geven, een natuurproduct, dat een goede werking op het maagslijmvlies heeft. Dankzij de truc van Maggie kwam hij er weer bovenop. ‘Hij zegt het nog vaak: champagne heeft mijn leven gered’, lacht ze.