© Jeffrey Gaens

De herfst is in het land: buien, forse windstoten en mogelijk zelfs onweer

Dinsdag op de middag is de lucht betrokken met regen. Later op de dag volgen buien, mogelijk met onweer maar ook met enkele opklaringen. Er staat een vrij krachtige, aan zee een krachtige tot harde wind, ruimend van zuidwest naar west tot noordwest. Er kunnen ook forse windstoten zijn van 80 tot 90 km/u, aan de kust kunnen zelfs snelheden tot 100 km/u gehaald worden. Op zee staat een windkracht van 8 tot 9 Beaufort (stormachtig tot storm), met pieken tot 120 km/uur. De maxima bedragen 9 graden op de Hoge Venen en ongeveer 13 graden elders.

tomas

Dinsdagavond en -nacht is het wisselend bewolkt, met van tijd tot tijd buien en tijdelijk nog kans op onweer. Later wordt het droger over het westen van het land. Er staat een krachtige, aan zee een stormachtige west-noordwestenwind met pieken tot 75 en aan de kust tot 100 km/u. De minima bedragen 2 graden op de Hoge Venen en 5 tot 9 graden elders.

Woensdag kan het vooral over het noorden en het oosten van het land nog regenen, maar in de loop van de dag zal de buienactiviteit langzaam verminderen. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind die aan het eind van de namiddag langzaam in sterkte zal afnemen. In de Ardennen wordt het tot 6 graden, elders ongeveer 12 graden.

Donderdag blijft het droog. In de dagen erop kan er nog wat regen vallen, maar de neerslaghoeveelheden stellen niet veel meer voor. De middagtemperatuur schommelt rond de 15 graden.