© EPA

Bekende ontwerper Oscar de la Renta overleden

De bekende mode-ontwerper Oscar de la Renta is op 82-jarige leeftijd overleden in zijn woning in het Amerikaanse Connecticut. Dat heeft de Amerikaanse televisiezender ABC maandagavond gemeld onder aanhaling van een familielid.

tomas

De ontwerper, die wereldwijd bekendheid genoot omwille van zijn romantische jurken, leed al enkele jaren aan kanker. Over zijn overlijden zijn geen verdere details bekend. Oscar de la Renta werd gezien als een van de grootste couturiers ter wereld. Recent nog tekende hij voor de trouwjurk van Amal Alamuddin, de kersverse echtgenote van acteur George Clooney.

De la Renta werd op 22 juli 1932 geboren in de Dominicaanse Republiek. Hij raakte bekend in de jaren zestig nadat hij de voormalige Amerikaanse first lady Jacqueline Kennedy kleedde. Ook andere first ladies - gaande van Nancy Reagan en Hillary Clinton tot Laura Bush - deden met graagte beroep op zijn modetalent, net als heel wat actrices en andere beroemdheden trouwens.

Oscar de la Renta stelde tijdens de afgelopen Fashion week in New York nog een collectie voor. Hij was maandenlang op zoek naar iemand die hem zou kunnen opvolgen aan het hoofd van zijn in 1965 opgericht modehuis. Amper een week geleden kondigde hij de aanstelling aan van Peter Copping als creatief directeur. Copping zou normaal gezien aan de slag gaan op 3 november.

NIET TE MISSEN