© JAA

Nieuwkomer Jules kiest voor “een goed stuk vlees”

Jules was een kleine beenhouwer op het Antwerpse Zuid. Niet toevallig vond chef-kok Steven Decoene daar inspiratie voor de naam van zijn nieuwe familierestaurant in de Paalstraat in Schoten, waar de betere vleesgerechten het uithangbord moeten worden.

JAA

In tijden waarin vegetarische gerechten en restaurants meer dan ooit aan een opmars bezig zijn, is de keuze van Steven Decoene (40), die Jules samen uitbaat met zijn echtgenote Akke Beadle (41), opvallend.

“Het zullen de goede herinneringen zijn aan de tijd toen ik in de keuken werkte van het bekende Antwerpse vleesrestaurant Den Abattoir, tegenover het stedelijke slachthuis”, vertelt Steven. “Ik weet dat de mensen die op zoek zijn naar een goed stuk vlees steeds minder aan hun trekken komen in de horeca. Ik wil met eerlijke en verse garnituur de uitzondering zijn.”

Door Steven Decoene te omschrijven als een vleesboer, zouden we de chef-kok oneer aan doen. Wie de voorbije zeven jaar de kans kreeg om aan te schuiven in A l’improviste, op de Mechelsesteenweg in Antwerpen, zal weten wat we bedoelen. Eveneens samen met zijn echtgenote baatte hij er een heus kooktheater uit, waarin volop ruimte was voor experimenteren, maar ook daar met verse producten als enige constante. “We wonen zelf in Schoten en wilden graag dichter bij huis werken”, verklaart Steven de verhuis naar Jules.

Ook in Jules wil de chef blijven schaven aan zijn kooktechnieken.

Lees meer over de kaart en het huisbier van Jules in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

www.restaurantjules.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio