© JAA

Wie schilderde dit zebrapad?

Verbazing alom in de Koolsveldlaan. Plots lag daar het zebrapad dat scouts, bewoners en de gemeente al zolang willen, maar dat de politie hen niet gunt. “Als we het niet krijgen, schilderen we het zelf”, aldus de ‘daders’. Van een publiekelijke opeising is voorlopig geen sprake.

JAA

Al meer dan een jaar vragen bewoners en gebruikers van de Koolsveldlaan om aan de jeugdlokalen een zebrapad aan te leggen. De gemeente bleek de vraag gunstig gezind te zijn, maar er is advies nodig van de lokale politie.

“Nu blijkt dat de verkeersdienst van onze politiezone veel minder enthousiast is over het zebrapad”, aldus schepen voor Jeugd Tom Dijckmans (Durf!). “Er is op die plaats al een verkeersplateau aangelegd en zebrapaden op een verkeersplateau zijn verboden. Collega-schepen Luc Monsieurs (Durf!), bevoegd voor verkeer, zoekt naar alternatieven.”

Enkele creatievelingen namen vorig weekend het recht in eigen handen of beter gezegd de verfborstel. En blijkbaar ook een meetlat, want het zebrapad dat onbekenden zaterdagnacht schilderden over de breedte van de Koolsveldlaan, ligt behoorlijk recht.

“Dit was uiteraard een illegale daad. Officieel is er zelfs sprake van vandalisme”, reageert burgemeester Ivo Wynants (N-VA). “Als de daders gevat kunnen worden, zullen ze voor de kosten van reiniging instaan. Het zou volgens sommige ooggetuigen gaan om zes jonge kerels. We overwegen ernstig om een klacht tegen onbekenden in te dienen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio