© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 2

’t Ankertje aan de Dijle staat over te nemen

’t Ankertje aan de Dijle, een bekend bier- en muziekcafé op de Mechelse Vismarkt, staat over te nemen. Van zodra uitbater Jaak Deprez (65) een geschikte uitbater heeft gevonden, trekt hij naar de Dordogne in Frankrijk. “Ik wil er jazzevenementen organiseren”, zegt hij.

Julie Rommelaere, Sven Van Haezendonck

Dik tien jaar geleden richtte Deprez ’t Ankertje nog in als een authentieke bruine kroeg, op vraag van Jean-Louis Leysen. Een jaar later nam hij de zaak zelf over. “Met het plan om het tien jaar uit te baten, tot ik de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. Dat doel heb ik nu bereikt”, vertelt hij.

Hippe tent niet gewenst

In die periode bouwde hij het café op de hoek met de Begijnenstraat uit tot een begrip in Mechelen. “Wij hebben hier een rustig praatcafé met goed bier en knabbeltjes. Meer moet dat niet zijn”, lacht Jaak Deprez. “Ik hoop een overnemer te vinden die het kan voortzetten in dezelfde geest: als bruine kroeg dus en niet iemand die het hier hip wil maken door alles wit te schilderen. Dat is mijn enige zorg”, stelt hij.

Deze week heeft de waard opnieuw een gesprek met een ernstige kandidaat-overnemer. “Als alles goed loopt, hoop ik eind dit jaar te stoppen. Lukt dat niet, dan doen wij rustig nog even verder. Er is geen haast bij”, geeft Jaak Deprez aan.

Lees ook het artikel in de dinsdagkrant van Gazet van Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio