© Erik Van Eycken

Studio 100 betaalt voor opruiming flyers

Productiehuis Studio 100 zal de stad Mechelen vergoeden voor de opruiming van de flyers die het zaterdag vanuit een vliegtuigje over de stad liet strooien.

Sven Van Haezendonck

Tienduizend flyers gooide acteur Peter Van de Velde zaterdag vanuit een oude dubbeldekker over Mechelen en omgeving. Studio 100 wilde zo stunten om honderd gratis duotickets weg te geven aan het publiek voor de laatste voorstellingen van de spektakel-musical ’14-18’ in de Nekkerhal. Het was de bedoeling om die te droppen op de Grote Markt, maar dat wilde maar niet lukken. Zelfs niet na vijf keer over en weer vliegen.

Al 45 tickets ingewisseld

Daardoor kwamen vele duizenden flyers elders in het Mechelse terecht, tot in privétuinen toe. “Maandagmiddag hadden bij UiT in Mechelen al 45 mensen hun flyer ingewisseld voor een gratis duoticket”, zegt kabinetsattaché Tom Lamberts van de burgemeester.

Studio 100 riskeert alleszins geen GAS-boete voor het vervuilen van het openbaar domein. Een vraag die nogal wat Mechelaars zich stelden, omdat de politie daar vaak streng op toekijkt. “Het productiehuis had vooraf toestemming gevraagd. En het heeft zelf voorgesteld om mee te betalen aan de kosten voor het opruimen van het openbaar domein”, legt Lamberts uit. De uitvoeringsdiensten zullen daar een raming van maken.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio