Zes jaar geleden bijna dood, nu filmmaker

Zes jaar geleden balanceerde Ritchie Vermeire (39) uit Kalmthout nog tussen leven en dood door een ernstige bloedziekte. Momenteel is hij in volle voorbereiding voor zijn eigen fantasy-kortfilm, die hij via crowdfunding financiert.

KMA

Af en toe heeft de mens een grote tegenslag nodig om te beseffen dat hij zijn dromen moet najagen.

De zeldzame bloedziekte aplastische anemie kostte Ritchie Vermeire uit Nieuwmoer (Kalmthout) bijna het leven. Dankzij de stamcellen uit het beenmerg van zijn zus leeft hij nu nog. Hoewel de dokters gevreesd hadden dat hij door de chemo onvruchtbaar zou zijn geworden, werd Ritchie negen maanden geleden vader van een zoontje Dylan.

“Uit het slechte kan iets goed voortkomen, heb ik ondervonden. Ik ben altijd in kunst en film geïnteresseerd geweest. Dankzij mijn ziekte besefte ik dat ik er iets mee moest doen. Ik ging cursussen volgen in avondonderwijs, onder andere bij Syntra. Vorig jaar maakte ik mijn eerste documentaire over bijna-doodervaringen, die meer dan zesduizend keer bekeken werd via YouTube."

Om zich bij te scholen, startte Ritchie met de opleiding film en video in avondschool aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). De opleiding duurt zeven jaar. In juli 2015 gaat hij zijn eerste fantasykortfilm 'Beyond Suicide' draaien, waarschijnlijk deels in Brugge en deels in een middeleeuws park in Nederland. “We willen de première geven in Cinema Zuid in Antwerpen en hem vervolgens in het festivalcircuit uitbrengen.”

Meer over het script van de film en de crowdfunding lees je in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

http://www.worldofcrowdfunding.com/kortfilm-beyond-suicide

http://www.facebook.com/BeyondSuicide1Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio