© Dirk Kerstens

Hele district zal op 11/11 'Last Post' horen

De 100ste verjaardag van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog gaat niet onopgemerkt voorbij in Deurne. Op 11 november wordt op 11 plaatsen in het district de ‘Last Post’ gespeeld.

WIDE

In de aanloop van de herdenking van de ‘groote oorlog’ richtte districtsschepen van cultuur Ariane Van Dooren (CD&V) een werkgroep op. Ze wilde een afwisselend programma zodat een breed publiek zou bereikt worden. Heemkundige Ludo Peeters nam deel aan de voorbereidingen. “Het is een sterk programma geworden. We hadden al een expositie van schilders uit de oorlogsperiode en een tentoonstelling van documenten en voorwerpen in het volksmuseum Deurne Dorp. Er was ook de vertoning van de film “Oorlogswouten” over de dramatische geschiedenis van het Deurnese politiekorps in 1944. Alhoewel dat laatste gebeurd is in de 2de wereldoorlog.”

Hoogtepunt van de herdenking wordt het simultaan spelen van de ‘Last Post’ op dinsdag 11 november om 11u op 11 verschillende plaatsen in het district. De ‘Last Post’ is een militair trompetsignaal dat oorspronkelijk de dag afsloot. Nu wordt het vooral gespeeld als eerbetoon aan de gesneuvelden op het slagveld. Verder is er ook nog een interreligieuze plechtigheid gepland en lezingen in de bib en is er een kunstwerk in de maak.

Info: www.deurne.be (met o.m. de lijst van de 11 plaatsen)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio