© Dirk Van de Velde

Bin Doregem wil verder uitbreiden

Het buurtinformatienetwerk Doregem, dat momenteel al verscheidene straten rondom Doregem covert, wil verder uitbreiden. De verantwoordelijken van het BIN willen in de toekomst ook de straten tussen de Sint-Amandsesteenweg en Puursesteenweg aan hun netwerk verbinden.

TDK

Het BIN Doregem was het eerste buurtinformatienetwerk van Klein-Brabant. "Onlangs is men ook gestart met de voorbereidingen voor een BIN in de omgeving van de Grootheide. Maar we stellen vast dat de mensen die tussen de Sint-Amandsesteenweg en en Puursesteenweg wonen straks tussen de twee netwerken in vallen. Het gaat dan om de Sint-Amandsesteenweg, de Absveldstraat, Breevenstraat, Bareldreef en ga zo maar verder. Voor die mensen zou een BIN ook heel nuttig kunnen zijn en ze kunnen op geen van de bestaande netwerken terugvallen", zegt Geert De Maerschalck van het BIN Doregem die nu voorstelt om het bestaande BIN door te trekken naar het 'onbereikte' gebied.

Het gemeentebestuur van Bornem gaat de zaak eerst grondig bestuderen. "Een BIN moet groeien vanuit de bewoners van een wijk zelf. Als er echt nood is aan een buurtinformatienetwerk, is het dan niet beter dat zij zelf een BIN oprichten in plaats van een mega BIN te ontwikkelen. Dat is de denkoefening waarmee we ons de komende weken gaan bezig houden", reageert burgemeester Luc De boeck (CD&V).

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio