Honderden sympathisanten wandelen Trage Weg 48 in

Tijdens de Dag van de Trage Weg wandelden honderden sympathisanten voetweg 48 in. Dit pad voert wandelaars naar het Langbos, de Babbelse Plassen en de boskapellen.

philippe desmet

"Het vrijmaken van voetweg 48 is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen gemeente, provincie, Natuurpunt en Landschapspark Zuidrand," zegt gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor natuur en landschap. Voetweg 48 liep vroeger diagonaal door het Kapellekensbos en vormde een verbindingsweg tussen de Duffelshoek en de Klokkestraat in Duffel. Door een deel van de voetweg terug open te maken, is dit ganse gebied meer toegankelijk voor wandelrecreatie. Vorig jaar plantte het gemeentebestuur in samenwerking met Natuurpunt en het provinciebestuur ongeveer 1,5 ha nieuw bos aan, waardoor er samen met Babbelse Plassen een natuurgebied van zes hectare tot stand kwam. Samen met gedeputeerde Röttger en schepen van Milieu Wim Annaert(Sander) knipte burgemeester Erik Jacobs (N-VA) het lint door om het wandelpad te openen. Annaert is tevreden met dit nieuwe wandelpad: "Voor de derde keer in één jaar tijd verzamelen we hier in het Kapellekensbos. Laten we niet vergeten dat het grootste gedeelte nog steeds privébezit is en we zijn de eigenaars dankbaar dat ze dit gebied toegankelijk houden."

Tijdens het volksfeest ter gelegenheid van de opening van het wandelpad, hielden de wandelaars ook halt aan de boskapellen. De omgeving aan de boskapellen in het Kapellekensbos kwam voor het Landschapspark Zuidrand als buitengewoonste plekje uit de bus. Het publiek stemde dit buitengewoon plekje met bijna 500 stemmen naar de overwinning. "Voor mij voelt het aan alsof ik de prijs zelf gewonnen heb," zei burgemeester Jacobs, "maar uiteraard is dat niet zo. Het zijn de vele vrijwilligers en verenigingen zoals Natuurpunt en Pasar die dit mogelijk hebben gemaakt. Samen met de centen van het provinciebestuur van Antwerpen."

Philippe Desmet

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio