© KHO

© KHO

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Oude vete ontaardt in massale vechtpartij met zwaargewonde en gewonde agenten

In de Statiestraat in Berchem ontstond vrijdagavond rond 22.30 uur een massale vechtpartij aan een nachtwinkel. De ruzie zette zich een uurtje later verder aan het Burgemeester Edgard Ryckaertplein. Omdat één van de partijen andere omstaanders ophitste, zwol de groep vechtlustigen algauw aan tot een honderdtal. De politie kwam massaal ter plaatse.

JBS / DoRo

Eén betrokkene, een 29-jarige man, werd met een mes in de rug gestoken. Hij liep een longperforatie op en verkeerde even in levensgevaar. Ook verschillende politiemensen raakten tijdens gewond. De aanleiding van de vechtpartij zou een oude vete rond een ex-vriendin zijn. “Er werd niemand gearresteerd of voorgeleid aangezien er nog geen duidelijkheid bestaat over wie de verwondingen bij het slachtoffer heeft toegebracht. We wachten verder onderzoek af”, meldt het Antwerpse parket zaterdagmiddag.

Ruzie aan nachtwinkel

De ruzie ontstond aanvankelijk tussen twee groepjes mannen aan een nachtwinkel in de Statiestraat, vermoedelijk door een oude vete rond een ex-vriendin. Bij de vechtpartij beschadigde de ene groep een auto van hun tegenstanders. De politie kwam ter plaatste en alle betrokkenen werden verhoord, maar het ergste moest nog komen.

Rond 23.20 uur moest de politie opnieuw opdraven, deze keer voor een massale vechtpartij ter hoogte van het Burgemeester Edgard Ryckaertplein. Omdat één van de partijen andere omstaanders ophitste, stonden er al snel een honderdtal vechtlustigen op het plein.

De gemoederen raakten enorm verhit en de politie kwam massaal ter plaatse. Politiepatrouilles uit verschillende afdelingen kwamen bijstand leveren. En dat was nodig want de heethoofden keerden zich tegen de politie.

Ondertussen was een man neergestoken. Het slachtoffer bloedde hevig en moest dringend naar het ziekenhuis vervoerd worden, maar de groep vechters hinderden de doorgang van de hulpdiensten. De politie schakelde de politiehond in en gebruikte de wapenstok. Bij het tumult raakten ook verschillende politiemensen gewond.

Afzonderlijke ziekenhuizen

De politie stelde een perimiter in. Het labo kwam ter plaatse om sporen op te nemen op de plaats delict. De lokale recherche voert verder onderzoek.

De hoofdbetrokkenen werden door de politie geïdentificeerd en meegenomen naar het politiekantoor. Zaterdagochtend mochten ze allemaal beschikken. Ze zullen op een later tijdstip verhoord worden.

De slachtoffers van beide groepen werden verzorgd in afzonderlijk het Stuivenberg- en het Sint-Vincentiusziekenhuis. De man (29) die gestoken werd in de rug, liep een longperforatie op. Hij verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar dat is geweken.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio