© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 2

Kapelletjes, schilderijen en kunstwerken tentoongesteld

Dit weekend kunt u tijdens de Wildertse kermis in het parochiecentrum terecht op een hobbytentoonstelling van kapelletjes, schilderijen, handwerken en andere kunstwerken. Er zijn 111 Mariabeeldjes te bewonderen, ook wel kapelletjes genoemd, omdat de beeldjes spits oplopen en zo de vorm van een kapelletje vormen.

MaTi

De tentoonstelling wordt ieder jaar gehouden in het weekend van Wilderse kermis. U kunt er 111 kapelletjes bewonderen uit de verzameling van bakker Demedts. Ook de handwerkclub stelt haar creatieve werkjes tentoon.

Daarnaast kunt u ook nog schilderwerken bewonderen van Maria Denis (74), José Vandekeybus (67), Marcel Willemsen (70), Louisa Van Loon (66), Maria Maes (72) en Maria Vandereycken (75). “Sinds we op pensioen zijn, hebben we het schilderen ontdekt”, vertellen de senioren. “We schilderen op de Maeshoeve vaak een hele dag samen. Begeleiding hebben we niet, we geven elkaar tips. Ieder heeft zijn eigen stijl en we doen het voor ons plezier.”

Op de tentoonstelling kan u ook het vijfluik bewonderen van Marcel Willemsen (70). Het luik toont vijf zichten van Antwerpen. "Voor dit luik ben ik eerst op pad geweest naar Antwerpen om enkele zichten te fotograferen. Die heb ik later nageschilderd", zegt Marcel.

U kunt de tentoonstelling het hele weekend bezoeken in het parochiecentrum van Wildert, Sint-Jansstraat 144.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio