© Chris VAN ROMPAEY

"Verkoop woning Kiliaanstraat is doodsteek voor middenstand"

Het gemeentebestuur gaat de woning in de Kiliaanstraat 57 verkopen. De oppositiepartijen verzetten zich hiertegen, omdat de doorgang onder de woning naar de achterliggende parking nu nooit verbreed zal kunnen worden.

Chris Van Rompaey

Gemeenteraadslid en oud-schepen van Lokale Economie Jos Hellemans (CD&V): Het verkeer zal, door de nieuwe Netebrug, sneller via de Hondiuslaan naar de parking achter de kerk rijden. Het is dus belangrijk om de voetgangers- en fietsersverbinding tussen de parking en de Kiliaanstraat te optimaliseren en te verfraaien. De doorgang onder de woning zal nu voor altijd blijven wat hij is. Dit past in geen enkel plan of visie voor middenstand of Kiliaanstraat”, benadrukt Hellemans.

Guy De Wilder, politiek secretaris van Open Vld, gaat nog een stapje verder. “De geplande verkoop van de Kiliaanstraat 57 betekent de doodsteek voor de middenstand in de Kiliaanstraat en omgeving. In een grootschalige en toekomstgerichte vernieuwing had het wenselijk geweest de onderdoorgang die er nu is breder te maken. Dan zouden auto’s op zoek naar een parking gemakkelijk hun weg vinden naar de parking achter de Sint-Martinuskerk en naar de vele parkeerplaatsen langsheen de Hondiuslaan.”

Voor schepen van Patrimonium Staf Aerts (Groen) is het niet nodig om de doorgang te verbreden. “De parking is voldoende gemakkelijk via de Hondiuslaan te bereiken.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio