© Wout Engels

Horeca klaar voor laatste topweekend

De herfst mag dan wel officieel in het land zijn, dit weekend verwacht het KMI nog één opstoot van de nazomer. Het kwik stijgt in de regio tot 25 graden. De lokale horeca verwacht alvast veel volk op de terrassen.

Wout Engels

Brasserie Afslag 86, gelegen naast de voormalige terreinen van F.C. De Kampioenen in Emblem, schakelde vorige maand over op najaarsregime. Tijdens de zomermaanden is de zaak elke dag van de week geopend, maar vanaf september sluit de brasserie op maandag. De warme temperaturen van dit weekend zorgen dus voor extra bedrijvigheid. "We hebben door de mooie weersvooruitzichten drie extra personeelsleden opgetrommeld", zegt restaurantmanager Olivier Lemaire. "We verwachten dan ook heel wat volk op ons terras. We heropenen daarom even onze outdoor zomerbar en hebben ervoor gezorgd dat onze golf- en minigolfterreinen er piekfijn bijliggen."

Ook restaurant Het Moment, op de Grote Markt in Lier, is klaar voor een topweekend. "Het wordt vandaag en morgen ongetwijfeld drukker dan anders en we zetten dan ook extra mensen in", zegt zaakvoerder Wim Dils. "Het mooie weer komt net op tijd, want volgende week moeten we een deel van het terras wegnemen voor het opstellen van de Novemberfoor. Maar uiteindelijk is deze nazomerpiek vooral goed nieuws voor de mensen zelf."Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio