© BELGA

Luzon: ‘Ik begrijp de boze fans’

Standard-coach Luzon heeft op een persconferentie gereageerd op de striemende kritiek van de supporters aan zijn adres. ‘Ik begrijp de fans. Als ik een supporter van Standard was, zou ik misschien op dezelfde manier reageren’, aldus Luzon.

dmm

‘La Famille des Rouches’, een vzw die alle supportersclubs van Standard Luik vertegenwoordigt, had in een open brief om het ontslag van Guy Luzon gevraagd (lees de brief hier ). De Israëlische trainer is niet van plan om zelf op te stappen en toonde zich vanmiddag op de wekelijkse persconferentie begripvol, maar ook strijdvaardig. ‘Ik begrijp de fans. Zij leven op emoties, dat is normaal’, antwoordde Luzon.

‘Ik begrijp dat, wanneer onze fans een abonnement kopen, ze verwachten dat Standard alle matchen wint. . Voor hen maakt het niet uit dat we onze halve ploeg tijdens het tussenseizoen hebben moeten vervangen en dat de nieuwkomers pas in augustus zijn gearriveerd. Ze hebben er geen boodschap aan dat we veel geblesseerden en geschorsten hebben. Zij willen nu resultaten zien. Tegen Feyenoord en Club Brugge verloren we onlangs, maar ze kunnen ons niet verwijten dat we in die matchen niet alles gegeven hebben. Ik hoop dat de fans zich dit weekend tegen Zulte Waregem achter de spelers scharen. Mijn spelers verdienen het vertrouwen van de fans. Zij geven zich altijd 200% op training. Ze tonen een sterke mentaleit. Bij andere teams in dezelfde situatie, komen de spelers soms zonder energie naar de training. Dat is niet het geval bij ons. Ik besef dat we niet altijd goede resultaten geboekt hebben, maar ik ben er zeker van dat die wel zullen volgen’, toonde Luzon zich optimistisch.

Rouches eisen ontslag van Standard-coach Guy Luzon

© BELGA

‘La Famille des Rouches’, een vzw die alle supportersclubs van Standard Luik vertegenwoordigt, eist aan de vooravond van de 11de speeldag in de Jupiler Pro League het ontslag van coach Guy Luzon. Dat deze supportersfederatie officieel het ontslag vraagt, is opmerkelijk.

‘La Famille des Rouches’ werd na de onlusten van zomer 2013 opnieuw samengesteld en toen werden de banden met voorzitter Roland Duchâtelet aangehaald. Nu vallen dus ook die nieuwe mensen hun bestuur af.

In een open brief zijn de supporters duidelijk: ‘La Famille des Rouches stelt vast dat de twijfels over de capaciteiten en het gebrek aan ervaring van Guy Luzon van bij zijn aankomst in Luik, nog exact hetzelfde zijn gebleven. Hij heeft duidelijk niet het juiste profiel om een club als Standard te coachen en zijn plaats is dus niet aan het hoofd van onze ploeg. We vragen dan ook aan voorzitter Duchatelet om zijn conclusies te trekken en zijn verantwoordelijkheid op te nemen over de keuze die hij destijds heeft gemaakt.’

‘La Famille des Rouches’ vraagt ook dat er opnieuw een sportief directeur wordt aangesteld, een post die vacant bleef sinds het vertrek van Jean-François de Sart: ‘De zwakke resultaten van onze ploeg de voorbije weken kent een structurele oorzaak: het sportieve management van de directie heeft een groot gebrek aan ambitie aangezien het de financiële resultaten laat primeren op de sportieve. Het verdwijnen van de post van sportief directeur is daar een perfect voorbeeld van. De aanwezigheid van een ervaren sportief directeur is noodzakelijk voor een club als Standard.’

Standard ontvangt zondag hekkensluiter Zulte Waregem maar staat momenteel zelf ook pas elfde na een schamele 12 op 30.

MEER OVER Standard de Liège

Meer voetbalnieuws