© rr

© Google Street View

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Drugs in crèche: stagiaire (18) vrijgelaten, stad ontgoocheld

Twaalf peuters uit een crèche in Aalst werden deze ochtend naar het ziekenhuis gebracht, nadat een verzorgster vaststelde dat ze aan het spelen waren met een verdacht wit zakje. Het bleek om speed te gaan meldt het parket. “In de loop van de namiddag konden ze het ziekenhuis gezond en wel verlaten”, laat de stad Aalst weten. De 18-jarige stagiaire van wie het zakje speed was, is in verdenking gesteld voor het bezit van verboden middelen. Ze werd vrijdagavond vrijgelaten zonder voorwaarden.

Simon De Vriendt

Vrijdagochtend stelde een verzorgster in stedelijk kinderdagverblijf Oogappel in Aalst vast dat kinderen aan het spelen waren met een zakje wit poeder. De verantwoordelijke van de crèche verwittigde onmiddellijk de politie. Na onderzoek bleek het pakje een hoeveelheid speed te bevatten. Het parket werd ingelicht en arresteerde een stagiaire die werkte in de crèche. De jongedame wordt ervan verdachte deze drugs te hebben meegebracht naar haar werk. Ze werd vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die stelde haar in verdenking voor het bezit van verboden middelen en liet haar vrij zonder voorwaarden.

Dat laatste kan niet op begrip rekenen van de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Ik respecteer de scheiding der machten, een onderzoeksrechter beslist soeverein, maar ik ben ontgoocheld dat er niet met meer zorg omgegaan wordt met de fysieke en psychische integriteit van jonge kinderen”, zegt hij. “Dit staat in schril contrast met de onwaarschijnlijkheid van de feiten, de maatschappelijke commotie en de wet op de voorlopige hechtenis.”

Alle twaalf kinderen van de groep waarin de drugs werden aangetroffen, peuters tussen nul en drie jaar oud, werden overgebracht naar twee Aalsterse ziekenhuizen. Ze werden onderzocht om elk gezondheidsrisico uit te sluiten. “In de loop van de namiddag konden ze het ziekenhuis gezond en wel verlaten’, laat de stad Aalst weten. ‘De kindjes uit de andere leefgroepen kwamen nooit in de buurt van het bewuste zakje en liepen bijgevolg dan ook geen enkel risico.”