© Joren De Weerdt

Patiënt stuit op ontluisterende leugen bij gewonnen rechtszaak

Chris Van Rompay (47) wil een lans breken voor de patiëntenrechten. Tijdens een rechtszaak tegen het ziekenhuis voor een te hoge factuur, die hij overigens won, ontdekte hij dat hij destijds een nieuwe protheseheup had afbetaald, die nooit gestoken werd.

KRISTIN MATTHYSSEN, GINO VAN LOOY

De getuigenis van Chris Van Rompay uit Kessel kwam de voorbije week aan bod in Telefacts in een uitzending rond de grote verschillen op dokterstarieven.

Van Rompay won niet enkel een proces tegen een niet-geconventioneerde arts, hij kwam tijdens het onderzoek nog tot een veel schokkendere ontdekking. In de jaren negentig kreeg hij een nieuwe heupprothese, maar blijkbaar kreeg de dokter tijdens de operatie zijn vorige kunstheup niet verwijderd, waardoor hij de oude heup ‘schoonmaakte’ en ontsmette, en Chris vervolgens weer dichtnaaide. Chris kreeg daarna een schouderklopje met de boodschap dat de operatie geslaagd was. Hij betaalde netjes zijn nieuwe heupprothese af, die dus nooit gestoken was.

“De dokter had zitten kappen en beitelen maar had mijn oude kunstheup er niet uitgekregen. Hij had me dan maar terug dichtgenaaid. Het stond letterlijk in het operatieverslag van mijn patiëntendossier, maar die prothese heb ik dus wel afbetaald.”

Omdat die feiten al verjaard waren, kon Chris dat bedrag niet meer terugvorderen. Na vijf jaar procederen won hij wel de rechtszaak over de te dure heup tegen het UZA.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio