© Shutterstock

'We geven opnieuw meer geld uit op vakantie'

Ten opzichte van de voorbije jaren geven de Belgen opnieuw meer geld uit tijdens hun vakantie in het buitenland. Dat blijkt uit een analyse van MasterCard en Maestro waarover de krant ‘Het Laatste Nieuws’ vanmorgen berichtte.

kvd

De Belgische vakantiegangers hebben in de zomer van 2014 tot tien procent meer uitgegeven tijdens hun buitenlands verblijf dan het jaar ervoor. Een overzicht van het gebruik van MasterCard en Maestro in het buitenland toonde aan dat er dit jaar aanzienlijk meer internationale uitgaven waren. Belgen trekken opnieuw naar het buitenland en durven daar ook meer uitgeven. Binnenlandse vakanties waren in de zomer van 2014 minder populair.

Uit de studie bleek ook dat Belgen steeds liever met de kaart betalen in het buitenland, ook voor kleine bedragen. In de zomer van 2014 was er een stijging van 14% in het aantal kaarttransacties. Ook elektronische betalingen, zoals kredietkaarten en prepaidkaarten, zijn populairder geworden. De gemiddelde hoeveelheid contant geld dat uit de muur werd gehaald lag in 2014 heel wat lager dan andere jaren.

In 2014 gingen de Belgen vooral op vakantie in Frankrijk, Nederland en Spanje. Ook in het Verenigd Koninkrijk en in Griekenland heeft de Belg meer uitgegeven dan in 2013.

NIET TE MISSEN