© BELGA

'Stel ook verhoging pensioenleeftijd en indexsprong uit'

De liberale vakbond ACLVB neemt het niet dat de nieuwe regering de plannen voor de uitbreiding tot twee maanden van het gewaarborgd loon bij ziekte uitstelt. Voor voorzitter Jan Vercamst moeten dan ook de verhoging van de pensioenleeftijd en de indexsprong 'naar de Griekse kalender'. Ook de christelijke vakbond ACV reageerde al misnoegd op het uitstel.

sdv

Nadat de maatregel voor de uitbreiding van het gewaarborgd loon bekendraakte, kwam er forse kritiek van de werkgeversorganisaties. 'Valse noot', 'pestmaatregel' klonk het. De werkgever moet immers de bijkomende maand gewaarborgd loon voor zijn rekening nemen, nadien valt de werknemer terug op de ziekteverzekering. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) ontkende dat het uitstel met een jaar tot begin 2016 een toegift is aan de werkgevers.

ACLVB-voorzitter Vercamst pikt het uitstel niet. 'Wij vragen nu duidelijk aan de nieuwe regering om de verhoging van de pensioenleeftijd, de indexsprong en de ‘inbraak’ op de CAO’s van het brugpensioen (SWT) op de Griekse kalender te plaatsen.'