© Photo News

Herfst slaat toe na uitzonderlijk zomers weekend

Wie nog geen kans gezien had om tijdens de zomer te barbecueën, krijgt dit weekend een uitgelezen kans. Het wordt zaterdag en zondag zomers warm. Daarna lijkt de herfst echt zijn intrede te doen.

skn

Vrijdagmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima variëren van 14 graden in de Ardennen tot 17 à 19 graden in de andere regio’s.

Vrijdagavond is het droog met opklaringen. Tijdens de nacht neemt de bewolking toe en later kan er aan de kust wat motregen vallen. De minima schommelen tussen 9 en 14 graden.

Zaterdag komt er tijdens de ochtenduren vooral over het westen nog vrij veel bewolking voor. Nadien is er overal ruimte voor zon en het blijft droog. Maxima van 19 graden in Hoog-België en 21 tot 24 graden elders.

Zondag is het warm najaarsweer met zon en temperaturen tot ongeveer 23 graden, maar later op de dag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen.

Vanaf maandag herfstweer

Van maandag tot en met donderdag is het ronduit herfst met regelmatig regen en van tijd tot tijd ook veel wind. De middagtemperatuur schommelt maandag rond 16 graden. Nadien wordt het niet veel warmer meer dan 14 graden.