© GvA

Antwerpse studente draait dagje mee op Gazet van Antwerpen

Donderdag was het de negende editie van Work for Change van Zuiddag. 14.000 Vlaamse en Brusselse jongeren uit het vierde, vijfde en zesde middelbaar draaiden mee op de werkvloer. Ella Casimiro, vijfdejaars economie-talen van het Koninklijk Lyceum Antwerpen, kwam bij uw krant terecht. Haar verslag:

Ella Casimiro

Ik was aangenaam verrast toen ik de vacature bij Gazet van Antwerpen zag in de jobbank, want ik wilde graag iets doen met journalistiek.

Een sollicitatie en drie kwartier verder was ik verzekerd van een job als journalist voor één dag. In afwachting van de dag besloot ik me wat voor te bereiden door up-to-date te blijven met de actualiteit. Gisteren was het dan eindelijk zover. Eenmaal aangekomen, werd ik vriendelijk ontvangen aan de receptie.

De rest van de dag mocht ik mee met Naomi, een recent afgestudeerde journaliste. Het eerste op het programma was een sneak preview van de nieuwe expo in het Centraal Station.

De volgende stop was Den Bell, waar een andere Zuiddagstudent aan het werk was. Veel leerlingen keken er tegenop om te gaan werken en het geld te moeten afstaan aan het goede doel. Ook in mijn klas was dat zo. Maar voor mij was het alleszins een meer dan geslaagde dag!

Het geld dat de jongeren verdienden, gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat Theatre Day Productions, een partnerorganisatie van Broederlijk Delen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio