© PHAT

Handen uit de mouwen voor Zuiddag

Gemeente en OCMW Sint-Katelijne-Waver mochten donderdag veertien studenten verwelkomen tijdens Zuiddag. De jongeren staken de handen uit de mouwen in Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, in het gemeentehuis, de sporthal en bij de groendienst.

Bart Ceulemans

Zoë De Decker (16) uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver was gisteren voor één dag de persoonlijke assistente van burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Ik wilde iets unieks doen”, vertelt ze. “Normaal was deze plaats niet vacant, maar de burgemeester vond het een tof initiatief.”

Een analyse maken van de snelheidscontroles en een vergadering bijwonen van turnvereniging Gymflex waren voor de studente van het vijfde jaar kantoor uit het Sint-Ursula-Instituut de belangrijkste agendapunten. “Ik ben verschoten van de resultaten van de snelheidscontroles”, zegt Zoë. “Vooral in Dijk rijden de mensen veel te hard.”

Burgemeester Kristof Sels was alleszins tevreden over zijn assistente. “Ik zou het wel elke dag gewoon kunnen worden”, lacht hij.In totaal namen 238 jongeren van het vijfde jaar van het Sint-Ursula-Instituut deel aan Zuiddag.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio