© EPA

Nog altijd ‘ernstige meningsverschillen’ tussen Poetin en Merkel

Het onderhoud tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Russische president Vladimir Poetin over de crisis in Oekraïne, heeft donderdagavond geen resultaat opgeleverd. Er zijn nog altijd ‘ernstige meningsverschillen’ tussen de twee leiders, zegt Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov vrijdag.

skn

Poetin en Merkel hebben in Milaan 2,5 uur samengezeten, in de marge van de Aziatisch-Europese top (Asem). Na afloop van het gesprek waren de twee het volgens Peskov nog altijd oneens over ‘de oorsprong van de binnenlandse politieke crisis in Oekraïne en de oorzaak van de huidige gebeurtenissen’.

Merkel en Poetin spraken verder nog over het toezicht op de wapenstilstand in het oosten van Oekraïne en over de gasbevoorrading.

Poetin en Merkel zaten in juli ook al eens samen om de situatie in Oekraïne te bespreken. Toen gebeurde dat in de marge van de finale van de Wereldbeker Voetbal in Rio de Janeiro. Met de bijeenkomst in Milaan wilden beide politici de topontmoeting van EU-politici met Poetin en de Oekraïense president Petro Porosjenko van zaterdag voorbereiden.