Obama stuurt reservisten naar West-Afrika

De Amerikaanse president Barack Obama. Foto: AFP

Obama stuurt reservisten naar West-Afrika

Print

De Amerikaanse president Barack Obama heeft het Pentagon donderdag groen licht gegeven om reservisten te sturen naar West-Afrika. De bedoeling is dat zij in het gebied de strijd tegen ebola aangaan door er logistieke hulp aan te bieden.

Een maand geleden kondigde Obama aan dat er 3.000 Amerikaanse militairen naar de regio zouden worden gestuurd om het ebolavirus te bestrijden, dat inmiddels al aan bijna 4.500 mensen het leven heeft gekost. Vooral Liberia, Sierra Leone en Guinea zijn erg getroffen.

Het Pentagon preciseerde sindsdien dat het aantal militairen dat wordt gestuurd mogelijk nog oploopt naar 4.000, afhankelijk van hoe de situatie op het terrein evolueert. De reservisten die eventueel ter plaatse worden gestuurd, maken deel uit van die 4.000, bevestigt een militaire bron.

Obama verklaarde voorts dat het sluiten van de grenzen voor personen uit Afrikaanse risicogebieden contraproductief zou zijn. Volgens de president zou dat de betrokken personen uit landen als Liberia, Sierra Leone en Guinea ertoe aanzetten om op andere manieren naar het buitenland te trekken of om hun land van herkomst te verdoezelen.

MEEST RECENT