© Archiefbeeld

België sleept Europese Commissie voor rechter in strijd tegen gokwebsites

Een aanbeveling van de Europese Commissie zet het Belgische systeem om gokwebsites te verbieden, op de helling. Daarom sleept België de Commissie voor de rechter, vernam De Tijd. Ook L’Echo brengt het nieuws.

Al 94 gokwebsites prijken op de zwarte lijst van België. Ze voldoen niet aan de strenge voorwaarden van de Belgische kansspelwet die sinds 2011 van kracht is. Op 14 juli kwam de Europese Commissie echter met een eigen aanbeveling over ‘onlinegokdiensten’. Die bevat een waslijst van voorwaarden waaraan gokwebsites moeten voldoen. België stapt nu naar het Europees Hof van Justitie in Luxemburg om de aanbeveling van de Europese Commissie te laten vernietigen. De officiële reden is dat de Commissie met die aanbeveling haar bevoegdheid te buiten gaat. Zolang er geen uniforme regels zijn voor alle lidstaten vindt België dat het zelf zijn kansspelenbeleid moet kunnen bepalen.

De Kansspelcommissie is blij met de demarche van de regering. Volgens de commissie bieden de aanbevelingen van de Europese Commissie minder bescherming bieden dan de Belgische regels.

(belga)