© GVH

Nieuwkerkenaar vindt stukjes plastic in cervela

De honger van Darragh Clemens was gisteren snel over toen hij bij het eten van cervela's plots harde, scherpe stukjes in de mond kreeg.

Guy Van Vliet

‘Zonder kleurstoffen’, staat er op de verpakking van het pakje cervela's dat Darragh Clement kocht in de Zwijndrechtse Aldivestiging. Maar het vlees had wel andere onwelkome ingrediënten.

"Mijn moeder woont in Zwijndrecht, dus doe ik daar wel eens vaker inkopen. Aan de buitenkant van de cervela's was niks te zien, dus er leek geen enkel probleem. Tot de cervela's gefrituurd waren en op het bord terechtkwamen. Bij de eerste hap die we namen, beten we meteen op kleine, harde stukjes materiaal. We spuwden het meteen uit en we zagen kleine stukjes blauw en wit materiaal, waarvan we denken dat het plastic is. Onze honger was meteen over."

"Er zitten drie cervela's in één pakje en in alle drie zitten er scherven. Het zijn kleine stukjes, maar gezond zal het niet zijn als je dit binnenkrijgt. En precies omdat ze zo klein zijn, is het gevaarlijk om ze niet of te laat op te merken en binnen te slikken. Ik heb zelf een zoontje. Ik moet er niet aan denken dat een kind zo'n scherpe stukjes plastic inslikt", huivert Darragh Clement die van Aldi uitleg verwacht.

Aldi liet gisteren weten de klacht ernstig te nemen. De cervela's zullen onderzocht worden in een laboratorium.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Waas.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio