© Patrick De Roo

De oldtimer van de Suikerrui sluit na 100 jaar de deuren

De oldtimer van de Suikerrui stopt ermee. Meer dan honderd jaar lang hield de familie van Ira Devriadis de brocanterie bij de Grote Markt open, maar nu staat het gebouw te koop. "Iedereen is er het hart van in", zucht Devriadis.

Ellen Van Overmeire

Meer dan honderd jaar geleden openden de overgrootouders van Ira Devriadis de winkel op Suikerrui nummer 12. Een naam heeft hij niet, maar iedereen kent hem als de oldtimer van de Suikerrui. Tussen de broches, paspoppen met boa’s en kleurige snuisterijen is er net voldoende ruimte om de winkel binnen te gaan. "Oorspronkelijk was dit een wijn- en likeurwinkel. De schabben in de winkel zijn nog altijd dezelfde en er is nog heel veel van toen aanwezig. Zo liggen hier nog facturen van 1902."

Tranen in de ogen

Toch moet Ira met spijt in het hart het gebouw verkopen. Zijzelf verhuist naar Griekenland en ook andere familieleden kunnen de zaak niet overnemen. Wat er in de plaats komt, weet ze nog niet, maar ze hoopt dat de winkel als een soortgelijke zaak blijft bestaan. "Dat hopen we allemaal. Wie hier woont, heeft het nooit anders geweten, deze winkel is er altijd geweest."

Er komen zelfs klanten binnen met tranen in de ogen, zegt ze. "Deze week nog kwam een oude man van tachtig binnen. Ik kom nog eens naar mijn vloer kijken, zei hij. Wat bleek? Hij heeft de tegelvloer vele jaren geleden zelf nog aangelegd."

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio