© Archiefbeeld Patrick Hattori

Meeste locaties Mechelen Urban Trail zijn bekend

Het 10 km-lange parcours van de Mechelse variant van de succesvolle Urban Trail krijgt nu definitief vorm. Deze week werden de Kruidtuin en Hof van Busleyden toegevoegd. Er is nog maar plek voor 600 deelnemers. De 3400 andere plekjes zijn ingevuld.

Patrick Poppe

In tegenstelling tot Antwerpen en Brugge vindt de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen van zaterdagavond 6 december plaats in het donker. Vooral de doortocht in de vele Mechelse gebouwen en langs de verlichte monumenten moet de trail uniek maken. Het parcours ligt sinds deze week trouwens zo goed als vast. Vertrek en aankomst zijn gepland op de Veemarkt. Van daar gaat het kriskras door de binnenstad en worden zowat alle openbare pleinen en gebouwen aangedaan.

Lang deze plekjes loopt u

Op de lijst onder meer al de stadstuin aan het Klein Begijnhof, het Scheppersinstituut, brouwerij Het Anker, het stadhuis zelf en nu dus ook de Kruidtuin en het stedelijk museum Hof van Busleyden. Het peloton lopers gaat via de Korte Ridderstraat de verlichte Kruidtuin binnen om via de Bruul zijn weg verder te zetten. "Uiteraard kunnen we in Hof van Busleyden zelf niet binnen. In het museum zijn volop verbouwingen bezig: dat is absoluut niet realistisch. We blijven dus in de tuin", zegt Charlotte Elton van het organiserende Golazo. Andere opvallende locaties worden stapsgewijs bekendgemaakt.

Telkens duizend lopers

Net als in Antwerpen en Brugge worden er in Mechelen maximum 4.000 deelnemers toegelaten voor deze eerste editie. Er wordt gestart in vier golven van 1.000 lopers. De eerste start is voorzien om 20u, vanaf dan wordt er om de 20 minuten gestart. De inschrijvingen verlopen bijzonder vlot. Al meer dan 3.400 lopers hebben inmiddels toegezegd om op 6 december hun beste beentje voor te zetten en de stad op een andere manier te (her)ontdekken.Meer info: www.mechelenurbantrail.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio