© GvA

11.11.11-Mechelen redt 100 kilo peren

Leden van 11.11.11-Mechelen laten de marktgangers zaterdag al eens proeven van de perenconfituur die ze hebben gemaakt. Daarvoor plukten ze vorige maand 100 kilo peren die anders op de afvalberg waren beland.

Sven Van Haezendonck

De Mechelse 11.-vrijwilligers hebben in totaal 200 potten perenconfituur gemaakt. Die zullen ze in november verkopen tijdens hun jaarlijkse actie, waarbij de voedselverspilling wereldwijd wordt aangeklaagd. Om het publiek warm te maken, serveren ze ook bodding van oud brood en ‘kromme’ onverkoopbare groenten.

Verspilling in supermarkten

In heel de wereld gaat ongeveer een derde van de voeding verloren. En dan gaat het niet alleen over peren die normaal bestemd zijn voor de Russische markt. “Ook Belgische supermarktketens annuleren vaak op het laatste nippertje bestellingen van groenten uit bijvoorbeeld Kenia. Soms zelfs als de groenten al in de supermarkt zijn toegekomen”, zegt Geert van Dam.

De Mechelse groep start zijn campagne van het najaar met het perenconfituur-initiatief. “Daarnaast zullen nog tal van andere activiteiten, zoals een jeugdbewegingsspel, een (h)eerlijke restaurantdag, een info-avond, een kookworkshop n later ook een quiz het programma vullen.”

Meer info: www.11mechelen.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio