© EVB

Sterre Carron schrijft nieuwe thriller

Auteur Sterre Carron (56) uit Sint-Katelijne-Waver bracht op een goed jaar drie thrillers uit. Na Mara en Tirtha ligt vanaf 22 oktober ook Matsya in de boekhandel. Ze is erg tevreden met het resultaat.

Erik Van Eycken

“Ik heb heel wat opzoekingswerk moeten doen aangezien ik een aantal medische thema’s aansnijd”, zegt de schrijfster. “Bij mijn researchwerk was het belangrijk dat ik wist hoe iemand erin slaagt om een zendmast van Belgacom te beklimmen. Het Katelijnse bestuur dacht ik zelfmoordplannen had. Zelfs de politie kwam langs”, schatert ze.

In het boek is alweer een moordenaar aan het werk. Het team onder leiding van de Mechelse rechercheur Rani Diaz moet de handen uit de mouwen steken. De taferelen spelen zich opnieuw af in onze regio, wat het voor de regionale lezer heel herkenbaar maakt: er zijn taferelen uit Bonheiden, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver en Keerbergen in het boek terug te vinden. En zelfs Luc Deflo gaf Sterre een gouden tip.

Het boek is vanaf 22 oktober te koop in de meeste boekenwinkels. Tijdens het weekend van 25 en 26 oktober geeft de intussen geliefde auteur, signeersessies.

Lees meer in Gazet van Mechelen.