© Saskia Van Gestel

KV De Jokers huldigt prins

Henk De Jong (61) is voor de tweede keer op rij prins van de carnavalsvereniging KV De Jokers. De vereniging en haar voorzitter Peter Storms (36) verhuisden van Turnhout naar Dessel omdat ze daar wel met open armen worden ontvangen op het gemeentehuis.

Saskia Van Gestel

Een carnavalsvereniging in een dorp of stad brengt altijd wel leven in de brouwerij. ‘In Turnhout waren we niet echt welkom in het stadhuis, zegt voorzitter Peter Storms van de carnavalsvereniging KV De Jokers. ‘Ontvangen worden was enkel bedoeld voor verenigingen die 25, 50 of 75 jaar werden, maar een carnavalsvereniging viert wanneer ze 11, 22 of 33 jaar wordt. Een keer zijn we mogen komen en daarna niet meer.’

Twee jaar geleden verhuisde Peter naar Dessel en stopte met de vereniging. Op vraag van enkele leden werd de KV De Jokers heropgestart door Peter en zo heeft Dessel opnieuw een carnavalsvereniging. Ondertussen zijn er een twintigtal aangesloten leden, het merendeel uit Dessel en Turnhout, maar ook twee mensen uit Nederland. Een daarvan is Henk De Jong uit de Nederlandse stad Appingedam in de provincie Groningen. Vorig jaar werd Henk tot zijn grote trots verkozen tot prins Henk I en ook dit jaar is hij prins. Vandaag (vrijdag) wordt hij officieel ingehuldigd op het Desselse gemeentehuis.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio