© HO

© AWV

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Grote hinder op drukste kruispunt van Geel

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 23 oktober aanpassingen uit op en rond de rotonde van de Geelse ringlaan met de Antwerpseweg-Pas. Die kleine ingrepen veroorzaken een week lang ernstige verkeershinder, maar moeten vanaf november het verkeer vlotter laten doorstromen.

Hans Otten

Sinds de rotonde van de Westelijke Ring met de Antwerpseweg-Pas in Geel uitgerust werd met verkeerslichten is het er geregeld filerijden. Eerdere kleine aanpassingen brachten al lichte beterschap, maar volgens het Vlaamse Gewest is de situatie nog lang niet optimaal.

Daarom verlengt AWV de linkse rijstrook op de Antwerpseweg naar de rotonde met vijftig meter. Dat moet meer voertuigen de kans geven zich links op te stellen, zodat er tegelijkertijd meer door één groenlichtcyclus de rotonde op kunnen rijden. De tweede aanpassing is het weghalen van de wegarcering op de ‘afrit’ van de rotonde naar de ringweg in de richting van Turnhout. Zo krijgt het afslaand verkeer er twee in plaats van één rijstrook.Voor die aanpassingswerkzaamheden moet AWV de linkerrijstrook op de Antwerpseweg vanaf 23 oktober tot het einde van de maand afsluiten. Dat geeft zeker veel verkeershinder. Ook het verkeer dat vanaf de rotonde de Antwerpseweg richting Geel-West oprijdt, heeft tijdelijk maar één rijstrook over.

Het bijgevoegde plannetje geeft de situatie tijdens de werfweek weer.

Lees meer in Gazet van de Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio