© W&F

Nieuwe gids ‘Zucsu’ presenteert diabetesvriendelijke restaurants

In de week van de smaak, van 13 tot 23 november zullen in onze regio een vijftal restaurants een diabetesvriendelijk menu aanbieden. Op Wereld Diabetes Dag, op 14 november, zijn ze zelfs met zijn achten.

JVB

Deze diabetesvriendelijke, of koolhydraatvriendelijke aanpak komt er onder impuls van Zucsu, de gids voor mensen met diabetes en voor iedereen die gezond wil eten.

“Ja, want anders dan bijvoorbeeld een glutendieet, kan je voor diabetici niet spreken van een dieet”, zegt promotor Dr. Christine Pelckmans. “Ze moeten wel hun eten in de gaten houden om ervoor te zorgen dat de suikerspiegel in hun bloed op peil blijft. Gezond eten is daarvoor de eerste voorwaarde.”

Tijdens de week van de smaak, van 13 tot 23 november, bieden de volgende restaurants een duurzaam, koolhydratenvriendelijk menu aan voor diabetici.

De Kleine Zavel, Antwerpen.

De Schone van Boskoop, Boechout.

Dock’s Café, Antwerpen.

Fleur de Sel, Kasterlee.

Hof ter Hulst, Hulshout.

Op 14 november, internationaal de Wereld Diabetes Dag, geven de restaurants hieronder een aangepast menu met vermelding van de inbreng van koolhydraten.

De Kleine Zavel, Antwerpen.

De Laet & Van Haver, Hove.

De Schone van Boskoop, Boechout.

De Tuinkamer, Beerzel.

Dock’s Café, Antwerpen.

Fleur de Sel, Kasterlee.

Hof ter Hulst, Hulshout.

L’Epicerie du Cirque, Antwerpen.

Numerus Clausus, Lier.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.