© The Wonder Forest (l) & Hello Natural (r)

Vijf snelle kapsels voor een hectische ochtend

Lukt opstaan net iets minder makkelijk nu de herfst in het land is? Met deze snelle kapseltrucjes kun je een beetje langer op beide oren snoozen. En niemand die in de gaten zal hebben dat je ‘s ochtends als een wervelwind door de badkamer bent geraasd.

rdm

Supersnelle krullen (maar dat heeft niemand door)Heel glamoureus en toch in vijf minuutjes gepiept.

Hoe? Maak hoog op je hoofd een paardenstaart, die je in drie delen verdeelt. Draai elk deel rond de krultang, maak de staart los als de krullen zijn afgekoeld en kam losjes door met je vingers. Spray eventueel wat haarspray om de krullen te fixeren.

De volledige tutorial vind je hier

Een volumineuze paardenstaart (ook al heb je fijn haar)Geen tijd ‘s ochtends? Dan is de kans groot dat je snel-snel een paardenstaart maakt. Om je staart net dat tikje minder sportief te maken, kun je gemakkelijk volume faken met een haarspeldje.

Hoe? Maak een paardenstaart en verdeel hem in twee delen: een onderste en bovenste haarpartij. Houd de bovenste haarpartij even omhoog met je hand en klip er een speldje in (zie foto). Toupeer het haar net boven het speldje en spray wat haarlak. Laat nu de bovenste haarpartij los, zodat ze over het speldje valt. En kijk: een paardenstaart die er dubbel zo volumineus uitziet.

De volledige tutorial vind je hier

In de knoop (maar dan met opzet)Hij is nonchalant en snel, maar daarom niet minder gesofisticeerd, deze geknoopte paardenstaart. En omdat dit kapsel het best werkt als je haar al een dag of drie niet gewassen is, is het perfect voor een ochtendlijke race tegen de klok.

Hoe? Verdeel je haar in twee staarten, die je in elkaar knoopt. De knoop steek je vast met een paar schuifspeldjes. Fixeer met haarlak.

De volledige tutorial vind je hier

Griekse Godin (met weinig badkamertijd)Een favoriet voor als het echt su-per-snel moet gaan: de Griekse godinnenlook. Deze lukt ook prima met korter haar.

Hoe? Plaats een elastisch haarbandje op je hoofd (zoals een kroon). Rol je loshangende haar nonchalant op, en klem het vast onder het bandje. Steek je lokken hier en daar vast met een schuifspeldje en fixeer met haarlak.

De volledige tutorial vind je hier

Game of Thrones (de out of bed-versie)Omdat je met een kort kopje ook lekker lang kunt snoozen. Dit korte kapsel is het mooist als je al wat golven in je haar hebt. Sluik haar? Ga dan de avond voordien slapen met je haar in een paar vlechten.

Hoe? Maak twee vlechtjes met de voorste partijen van je haar, een aan elke kant. Om een dikkere vlecht te krijgen die bovenop je hoofd ligt, moet je ‘Hollands vlechten’ (waarbij je de haarstrengen niet boven, maar onder elkaar vlecht. Even oefenen, maar je hebt Dutch braiding snel onder de knie). Bind de vlechten achteraan aan elkaar vast met een elastiekje (liefst een doorschijnend exemplaar).

De volledige tutorial vind je hier

NIET TE MISSEN