© Rudy DECLERCK

Oostende en Charleroi verliezen in Eurocup basketbal

Oostende heeft in zijn eerste match in de Eurocup basketbal niet kunnen winnen in en tegen Dijon: het werd 72-63. Bij de rust stond de Franse club 40-30 voor. Ook Charleroi kon niet winnen, in de eigen Spiroudome verloor het kansloos tegen Virtus Rome: 59-88.

Enkel in het eerste kwart kon Belgische kampioen Oostende afsluiten met een voorsprong (16-17), de volgende twee trok Dijon aan het langste eind met 24-13 en 15-11. Voor de start van de laatste periode leidde de thuisploeg met 55-41, maar de Oostendenaren knokten zich terug in de match en kwamen nog terug tot op vijf punten. Op drie minuten van het einde stond het 63-58, maar toen ontbonden de Amerikanen Zach Moss en Erving Walker hun duivels voor de thuisploeg. Eindstand: 72-63. Dusan Djordevic was met 8 punten en 9 assists de beste man voor Oostende.

In de overige wedstrijden van Groep B mocht de andere Franse club Villeurbanne juichen bij het Duitse Quakenbrück (64-70) en versloeg het Spaanse Las Palmas het Italiaanse Cantu (101-81).

Op woensdag 22 oktober speelt Oostende zijn tweede match. Dan ontvangt de kustploeg Las Palmas. De eerste vier van iedere groep, aangevuld met acht ploegen die geëlimineerd worden uit de Euroleague, nemen deel aan de volgende ronde van de Eurocup.

Ook Charleroi verliest

Op geen enkel moment in de wedstrijd konden de troepen van Jacques Stas aanspraak maken op de overwinning. Vooral de Amerikaan Brandon Triche was voor de Romeinen van goudwaarde: 36 punten, 6 rebounds en 5 assists. Bij Charleroi was Dylan Page de beste man met 15 punten.

De Italiaanse club, met Maxime De Zeeuw (8 punten, 3 rebounds) in de rangen, won het eerste kwart met 13-24. bij de rust stond het al 27-51.

De Franse ploeg Nancy en het Spaanse Sevilla waren woensdag ook aan het feest in Groep C. Nancy versloeg het Tsjechische Nymburk (78-75), terwijl Sevilla ging winnen bij het Duitse in Oldenburg (77-85).

Op woensdag 22 oktober trekt Charleroi voor de tweede speeldag naar Sevilla. De eerste vier van de zes groepen, aangevuld met acht teams die geëlimineerd werden uit de groepsfase van Euroleague, kwalificeren zich voor de volgende ronde van de Eurocup.

Meer sportnieuws