© AFP

Platini: ‘Bij eender welke verdenking van corruptie moet er opnieuw gestemd worden’

Michel Platini, voorzitter van de UEFA, heeft woensdag op de Franse zender TF1 zijn mening gegeven wat betreft de heisa over de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar. ‘Bij eender welke verdenking van corruptie moet er opnieuw gestemd worden.’

‘Ik kan alleszins bevestigen dat ik niet werd beïnvloed in mijn stem voor Qatar. Er is altijd gezegd dat zo’n stemming op een transparante manier moet gebeuren. Als er sprake is van mogelijke corruptie, dan moet er opnieuw gestemd worden’, aldus de voorzitter van de Europese voetbalbond.

Platini maakte er nooit een geheim van gestemd te hebben voor Qatar, vanwege het feit dat er in dat deel van de wereld nog nooit een WK had plaatsgevonden. Nadien maakte hij ook meteen duidelijk dat een wintereditie in Qatar wenselijker zou zijn.

Rusland en Qatar wonnen respectievelijk voor 2018 en 2022 de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal, maar de stemming en het biedproces wordt tot vandaag overschaduwd door beschuldigingen van corruptie. Intussen werd reeds een onderzoeksrapport opgesteld. Onder meer Platini, maar ook bijvoorbeeld Franz Beckenbauer hebben intussen gepleit om het rapport te publiceren.