© GVA

Heindonkse fanfare viert 135ste verjaardag met de Romeo’s

De Koninklijke Fanfare Iever maakt Vooruitgang uit Heindonk blaast 135 kaasjes dit weekend. Om dit te vieren treden ze zaterdag voor een uitverkochte gemeentelijke feestzaal op in Willebroek, met een gastoptreden van de Romeo’s er boven op.

jan boey

Iever maakt Vooruitgang ontstond in 1879 uit de Heindonkse zangvereniging. Die kreeg koperinstrumenten van de Willebroekse brouwer Peeters en onder het motto “Het zal wel gaan, het moet gaan, zie je wel, het gaat al” ging de fanfare van start, met het nodige vallen en opstaan, wordt vandaag die start van de geschiedenis met een knipoog meegegeven. Vandaag telt de Heindonkse fanfare nog steeds ruim dertig spelers die haast elke week op donderdagavond in het oud-gemeentehuis van Heindonk hun oefensessies houden onder leiding van dirigent Wim Van Dessel.

Luc Smedts, muzikant-bestuurslid en bezieler van de 'Werkgroep 135', haalt de mosterd voor het concept van deze gala-avond, voor net geen 400 toeschouwers, uit het verleden. “Voor het 100-jarig bestaan in 1979 programmeerde het bestuur toen Bobby Prins, Micha Marah en Nicole en Hugo. In 2010, bij de 130ste verjaardag, concerteerde de fanfare samen met Barbara Dex en voor de 100ste verjaardag van het Rode Kruis Willebroek trad de fanfare op met Günther Neefs. We kozen voor nummer 135 voor een samenwerking met De Romeo’s, momenteel toch de sfeermakers bij uitstek in Vlaanderen.” Vooraleer de Romeo’s het Willebroekse podium bestijgen, krijgt het publiek van de Koninklijke fanfare Iever maakt Vooruitgang een luchtig een sfeervol programma dat bij de sfeermakers, die de Romeo’s toch zijn, na de pauze perfect aansluit.

Lees morgen het hele verhaal in Gazet Van Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio