© © Bernard Demoulin

-

Anthony Vanden Borre: ‘Ben er fysiek en mentaal opnieuw klaar voor’

Anthony Vanden Borre staat dicht bij zijn terugkeer in het eerste elftal van landskampioen RSC Anderlecht. ‘Ik ben er fysiek en mentaal opnieuw klaar voor’, vertelde de rechterflankverdediger woensdag tijdens een persconferentie in het oefencentrum in Neerpede.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Vorige week donderdag maakte Vanden Borre in de wedstrijd van de Paars-witte beloften tegen Moeskroen-Péruwelz zijn wederoptreden na enkele maanden blessureleed. De verdediger was maanden buiten strijd, nadat hij in de derde groepswedstrijd van de Rode Duivels op het WK in Brazilië, eind juni in Sao Paulo tegen Zuid-Korea (1-0 winst), een barst in het linkerkuitbeen had opgelopen. ‘Dat is het leven. De dag na de wedstrijd vertelde de arts me na de onderzoeken dat ik minstens drie maanden aan de kant zou staan. Ik wou hem niet geloven. Maar je ziet wel: nu zijn we drie à vier maanden verder. Langdurig geblesseerd zijn is altijd lastig, zeker in het begin. Voor een voetballer is niet kunnen spelen het ergste dat er bestaat. Maar ik heb van iedereen veel steun gekregen: de staff, ploegmaats, mijn entourage. Daardoor werd het makkelijker om ermee om te gaan’, aldus Vanden Borre.

Zaterdagavond (18u) viert hij mogelijk al zijn rentree in de Paars-witte hoofdmacht, op verplaatsing bij KV Mechelen. Woensdag volgt het thuisduel in de Champions League tegen Arsenal. ‘Of ik speel of niet, dat is de beslissing van de coach. Ik heb al met de reserven gespeeld en ik heb geen hinder ondervonden. Ik heb dus ook geen schrik om te hervallen. Om helemaal fit te geraken, moet ik wel spelen’, vertelde de Rode Duivel. ‘Ik denk dat we een goed seizoensbegin achter de rug hebben en dat we op de ingeslagen weg moeten voortgaan.’

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws